Linux Mint Päivitysten hallinta

mainos

Linux Mint Päivitysten hallinta

stock_lock

Uudessa Linux Mint 17 Qiana:n päivitystenhallinta sovellus on saanut erittäin suuren parannuksen.

Se näyttää nyt enemmän tietoa, se näyttää paremmalta, se tuntuu nopeammalta, ja on vähemmän esillä. Se ei enää tarvitse heti pääkäyttäjän oikeuksia, kun klikkaat sitä.

mainos...
...Jatkuu

Se ei enää tarkista Internet-yhteyttä tai odota verkkoa eikä enää lukitse APT välimuistia istunnon käynnistyksen yhteydessä.

Tällä voit pitää järjestelmän ajan tasalla, voit määrittää turvallisuustason, selata päivityshistorian, lisätä uusia ohjelmalähteitä tai päivittää kernelin (käyttöjärjestelmän ydin) uuteen versioon.

Linux Mint Päivitysten hallinta

Ala- tai yläpalkista, kilvestä näkee päivitystilanteen. Kun kilvessä on sininen huutomerkki, tietokoneeseen on päivityksiä saatavana. Klikkaa sitä.

1 Linux Mint Päivitysten hallinta

Linux Mint Päivitysten hallintasovelluksessa näet heti mitä päivityksiä on saatavilla, sekä turvallisuustason päivitettäviin paketteihin.

2 Linux Mint Päivitysten hallinta

Päivitysten hallinta-asetuksista voi asetta turvallisuustasot: 1 Varmennettuja paketteja, testattu Romeon kautta tai ylläpidetty Linux Mintin kehittäjien toimesta. 2 Suositeltavia paketteja, Linux Mintin ylläpidon testaamia ja hyväksymiä. 3 Turvallisia paketteja, ei ole testattu, mutta niiden uskotaan olevan turvallisia. 4 Turvattomia paketteja, voi mahdollisesti vaikuttaa järjestelmän vakauteen. 5 Vaarallisia paketteja, tiedetään vaikuttavan järjestelmän vakauteen riippuen määräyksistä ja laitteesta.

3 Päivityshistoria - Linux Mint Päivitysten hallinta

Päivityshistoriaan on tullut uusia ominaisuuksia. Tänne tulee nyt tietoa myös kun olet asentanut jotain terminaalin kautta käyttäen apt-get tai aptitude komentoja, tai asentanut internetistä gdebi tai dpkg paketteja.

4 Linux kernels - Päivitysten hallinta

Kernelin versiotietoa (käyttöjärjestelmän ydin)

kernel-Linux Mint Päivitysten hallinta

Päivityshallinnan kautta voit myös päivittää kernelin, näitä ei kannata päivittää jos ei ole mitään suurta tarvetta jollekin uudelle ajurille tai ominaisuudelle, paitsi jos järjestelmä suosittelee päivitystä.

Mutta! On erittäin suositeltavaa päivittää heti uudempaan versioon, jos vanhassa on turvallisuusriski.

6-Ohjelmalähteet Päivitysten hallinta

Viralliset ohjelmalähteet on se arkistopaikka, mistä käyttöjärjestelmä hakee ja asentaa ohjelmia. Ne toimivat käyttöjärjestelmän ohjelmapakettien asennuslähteenä.

7 Ohjelmalähteet Linux Mint Päivitysten hallinta

Kaikki muut lisätyt ohjelmalähteet näkyvät myös, tämän kautta voi myös lisätä ja muokata niitä. HUOM! Ohjelmalähteiden lisääminen on aina omalla vastuulla!

5 salasana Ohjelmalähteet

Aina kun teet muutoksia tai päivität järjestelmää, niin järjestelmä kysyy salasanaa.

Tämä on Linux järjestelmien paras turvallisuustekijä, mitään ulkopuolista ei pääse koneelle ilman sinun lupaa.

Linux Mint Päivitysten hallinta

mainos

1 comment for “Linux Mint Päivitysten hallinta

  1. m
    21/03/2016 at 19:25

    E: dpkg was interrupted, you must manually run ’dpkg –configure -a’ to correct the problem.
    E: _cache->open() failed, please report.

    Miten tuo??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *