HiFi musiikin toisto

mainos

HiFi musiikin toisto

 HiFi musiikin toisto

Linux järjestelmiin löytyy hyvin paljon erilaisia ohjelmia musiikin rippaukseen ja toistoon. Esittelen tässä pari ohjelmaa, jotka pystyvät toistamaan FLAC-tiedostoja jopa 192 kHz/24 bit tallenteina. Sekä miten saat toistettua korkearesoluutioista musiikkia internetin eri lähteistä.

Lähdetään liikkeelle siitä mitä varmaan jokaisella on kotona, eli CD-levyistä. Näitä levyjä voidaan kopioida (Rippaus) omalle tietokoneelle tai ulkoiselle kovalevylle. Yksi paremmista rippaus ohjelmista Linux järjestelmiin on Asunder.

Asunder on graafinen audio CD ripperi ohjelma. Sillä voit tallentaa CD-levyt seuraaviin muotoihin: WAV, MP3, OGG, FLAC, Opus, WavPack, Musepack, AAC, ja Monkey audio -tiedostoihin. Asunder ohjelman voit asentaa pakettienhallinnasta, ohjelmistohallinnan kautta tai helpoiten avata pääte ja kopioida sinne seuraava komento.

sudo apt-get install asunder

HiFi musiikin toisto asunder työpöytä

Kun laitat CD-levyn asemaan ja avaat levyn tiedostokansion, tietokone antaa jokaiselle kappaleelle nimeksi Track 1.wav ja niin edelleen. Kun avaat Asunder ohjelman niin se tunnistaa heti artistin, levyn nimen sekä jokaisen kappaleen erikseen.

HiFi musiikin toisto asunder-Asetukset

Asunder asetuksista voit valita mihin kansioon levyt ripataan sekä haluatko ripata yhteen tai useampaan muotoon samaan aikaan, me valitaan vain FLAC ja pakkaustaso 5. Käynnistät rippauksen, ohjelman oikeassa alareunassa oleva levyn kuvaketta, missä lukee Rippaa.

HiFi musiikin toisto asunder-Rippaa

CD-levyn rippauksen menee noin 10 minuuttia.

HiFi musiikin toisto -Chris Rea - The Road To Hell

Kun rippaus on valmis ja avaat sen musiikki kansion mihin olet tallennuksen tehnyt, näet jokaisen kappaleen nimet ja numerot, eli näin saat tehtyä oman musiikki kokoelman omista CD-levyistä joko omalle tietokoneelle tai omaan kotiverkkoon mistä voit jakaa musiikin jokaiselle laitteelle mikä on siihen liitetty.

Seuraavaksi asennetaan yksi kevyt, mutta monipuolinen äänisoitin Audacious mikä tukee useita tiedostomuotoja. Audacious ohjelmalla voidaan myös suora toistaa musiikkia internetistä.

Audacious ohjelman voit asentaa pakettienhallinnasta, ohjelmistohallinnan kautta tai helpoiten avata pääte ja kopioida sinne seuraava komento.

sudo apt-get install audacious

HiFi musiikin toisto audacious

Audacious alareunassa näet soitettavan musiikin datan laadun, tämä 44 kHz on CD laatua, sama minkä ripattiin. Asetuksista voit säätää bittisyvyyden 16, 24 tai 32 bittisen ulostulon ja lisäosan millä saat jopa kappaleen sanoitukset omalle ikkunalle.

Korkearesoluutioista testi musiikkia voit laillisesti ladata HiRes Download sivulta, sieltä löytyy erilaisia tiedostomuotoja mitä voit kokeilla.

HiFi musiikin toisto 192- Audacious

Tässä Audacious toistaa erittäin korkearesoluutioista musiikkia (192 kHz/24 bit) saman tasoista kun PONO soittimen on tarkoitus tuottaa. Nykyään löytyy internetistä musiikin myyjiä jotka tarjoavat näitä erittäin korkearesoluutioisia vaihtoehtoja.

HiFi musiikin toisto-XBMC Media Center

YouTube streemaa nykyään hyvin paljon musiikkia CD laatuisena, esimerkiksi XBMC media centerin avulla voi katso, VEVO kanavia ja ne streemaa videonsa MP4, HD laatuisena ja musiikin 44 kHz CD laatuisena. Spotify premium streaama musiikki on myös korkealaatuista musiikkia.

Tässä esimerkki XBMC:n kautta streemattua musiikkia VEVO kanavalta.

Internetistä löytyy myös paljon radiokanavia mitkä streemaa korkealaatuista musiikkia, esimerkiksi Radio Paradise ja Radio Caroline.

Radio Caroline HiFi musiikin toisto - Audacious

Radio Caroline http://radiocaroline259.nl/ ja lataa sieltä seuraava winampin 320 k streaming: radio Caroline 259 Gold linkin mikä loppuu 320.pls, sen tiedoston voit sitten avata Audacious ohjelman avulla.

mainos...
...Jatkuu

HiFi musiikin toisto Ogg Vorbis radio paradise

Radio Paradise sivulta http://www.radioparadise.com/#name=Listen sivulta voit kopioida haluamasi linkkejä sillä laadulla mitä haluat kuunnella. Näin saat ne kuulumaan: Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tyhjään kohtaan, luo asiakirja > Tyhjä tiedosto, nimeä se jotainmitähaluat .m3u sen jälkeen avaat sen uudestaan, hiiren kakkospainikkeella. Avaa ohjelmalla Tekstimuokkain. Liitä sinne se linkki minkä olet kopioinut, tallenna tiedosto ja sulje se. Nyt voit avata sen Audacious ohjelman avulla.

Ja spotyfissä on hyviä listoja!

Nyt vain rohkeasti kokeilemaan näitä erilaisia Linux rippaus ja toisto ohjelmia.

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.