Jätä kommentti

mainos

 

mainos...
...Jatkuu

Jos käytät Linux Mint -järjestelmää, kirjoita kokemuksistasi ja siitä mikä sai sinut valitsemaan juuri Linux Mintin?

Voit kirjoittaa ihan mistä haluat kun muistat alla olevan säännön.

Kirjoittaja ei saa esittää mitään loukkaavaa, säädytöntä, mautonta, herjaavaa, vihamielistä, uhkaava, seksuaalista tai muutakaan materiaalia joka voisi loukata voimassa olevia lakeja. Kaikki sen kaltaiset kirjoitukset poistetaan välittömästi.

mainos

73 comments for “Jätä kommentti

 1. paula
  22/11/2009 at 17:35

  Käytössä ollut noin puoli vuotta. Surffailu on sujunut ongelmitta. Kiitos opettajalleni!

 2. Max
  28/11/2009 at 23:41

  Tästä sivusta on ollut paljon hyötyä jo lyhyen ajan, olen saanut täältä tietoa kuinka asentaa ohjelmia ja ne ohjeet ovat kullan arvoisia. Linux on ollut kohta puolin puoli vuotta käytössä ja on toiminut hyvin. Kiitokset järjestelmäni asentajalle!

 3. Mikkomiihkali
  01/12/2009 at 18:17

  Tämäkin sivusto oli PAKKO laittaa kirjanmerkkeihin syystä, että Linux Mint:in voittanutta linuxia ei ole vielä eteen pukannut. Kokeilla rälläsin sen muutamat distrot OpenSusea, Mandrivaa, Feodoraa ynnä muutamaa myöten varsinaista Ubuntua unohtamatta. Gloria vei ensin sydämeni, sitten elämääni astui Helena! (on muuten tosi ovelaa laittaa käyttöjärjestelmälle naisten nimet) Niinpä jo vuosia linuxiin tutustuneena päätin jo vanhempana ”nörttinä” antautua lopullisesti. Syynä ei ollut tällä kertaa nainen, vaan helppokäyttöisyys, monipuolisuus, saatava tuki, koneelle sopivuus ja niin edespäin. Gloria tosin änkyröi ensi alkuun vastaan naisen lailla jättämällä äänten rakentamisen minulle. Helena taasen esittäytyi heti alkuun äänekkäänä, joten ongelmat olivat kuin kertaheitolla kadonneet. Oma koneeni on ”ainoastaan” Windowsille tehty, niinpä olen sitä onnellisempi Mintin ystävä. Jatkoa kaikille hyvän os:n parissa!

 4. Erkki
  19/01/2010 at 17:47

  Tässä opetellut Mintin käyttöä ja kysymyksiä nousee kuin sieniä sateella.

  Miksi en tiedä mitä työpöytäympäristöä käytän? Miten lataan Lame-kirjaston Audacityn käyttöön? Miten saan lisää asennuslähteitä? Millä ohjelmalla voin käyttää nettitikkua kuin kännykkää, siis tekstareihin ja sellaisiin? Miten saan virtuaalityöpöytiä lisää?

  Yksi tyhmä ehtii kysymään enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastaamaan 😉

  • Teucca
   19/01/2010 at 21:29

   Hei ja kiva kun olet löytänyt uutta opittavaa 😉
   Muuten mikä Mint versio? työpöytä selviä tällä ohjeella työpöytien lisäys tällä ohjeella Lame-kirjastoa ja Audacityä sekä nettitikkua kännykkänä en ole käyttänyt. varmaan löytyy googlettamalla apua. ”asennuslähteitä” tarkoitatko sorces list niin se on ohjelmalähteet Mint 8 Helenassa.

 5. Erkki
  20/01/2010 at 01:43

  Lame on ihan tärkeä kirjasto jos duunaa jotain Audacitylla, se helpottaa tiedostojen vientiä MP3 ja WAV muotoon. Sitten tietty Asunder, jos haluaa ripata jotain niin että se kuuluu myös MP3 muodossa… Microsoft taitaa jyrätä jo kodintekniikassakin. Monet soittimet toistavat vapaita tieostomuotoja, mutta minun vaimoni hankkima ei, mikä tarkoittaa minulle paineita valitsemieni työkalujen suhteen.

  Käyttelen Gloriaa koska Helenassa on ikävä pikku bugi juuri GSM-yhteyden kanssa, ja meidän kodissamme ei ole langallista laajakaistaa. Langattomia saattaa joskus olla enemmän kuin meitä.

  Saisko jotenkin asennettua asennuslähteisiin (sources) Packmanin, sekä ohjeet siitä miten saa muun asennuslähteen lisättyä. Toistaiseksi voin asioida packmanilla myös sivujen kautta, sillä Linux-käyttäjiä ja muita yhtä tyhmiä kuin minä, ajatellen siellä on joka sovelluksen kohdalla ”1-click-install” -kuvake

 6. JT
  13/02/2010 at 15:07

  Latasin version ”Helena” torrentilla ja tarkastin md5sum:illa, että data on validia. Yritin käynnistää Minttiä CD:ltä mutta se ei suostunut toimimaan. Valitti jotain ata2-ongelmaa (ei saa yhteyttä).

  Käytän tällä hetkellä Debiania ja Mint tuntui vastaavan toiveisiini valmiiksi konfiguroidusta ympäristöstä ilman flashin ja javan asennuksia. Toistaiseksi täytynee tyytyä nykyiseen jakeluun, kunnes ongelmat on korjattu.

 7. EJ
  21/02/2010 at 14:29

  Elokuvasoittimen yms. vois korvata VLC:llä. Vai liittyykö siihen jtn lisenssijuttuja… Ainaki KDE versiossa oli VLC mukana. VLC hakkaa muut vastaavat kyllä 100-0. Kaikin puolin oon kyllä ollu tyytyväinen Mintiin, vain Spotifyn kans pieniä propleemia sillon tällön… 🙂

  • Teucca
   21/02/2010 at 14:43

   Hei EJ! Kiva kuulla että olet tyytyväinen, ja että käytät KDE:tä! Mintin eri versioissa voi olla eri ohjelmat oletuksena, kaikki on kuitenkin saatavana Ohjelmin hallinnasta, jos haluat voit kertoa lisää Mint KDE kokemuksistasi Facebookin Linux Mint Suomi sivulla lisää.

 8. EJ
  22/02/2010 at 17:39

  No oikeastaan käytän kyllä pääasiassa tätä Main Editionia, mutta virtual boxissa testaillu KDE-versiota… 🙂 Mint kyllä rulettaa! 😀

 9. jouni
  11/03/2010 at 17:01

  Valitsin mintin koska se on niiiiiiiin helppo ottaa käyttöön!? Ja paskat. Heti puhtaan asennuksen tehtyäni kovalevylle, tulee herja Failed to boot default entries!
  Ja mistä saa apua tähän hätään? Mistä !? Englannin kielisiltä sivuilta kyselemällä, kun valmiita aiheita ei löydy. Vastaus varmaan tulee sitten joskus.
  Nyt kyllä ketuttaa, että meinaa sormet mennä näppäimistä läpi.

  Teucan vastaus:
  Hei Jouni!
  Ikävä että sinulla tämä Mintin tutustuminen alkoi näin ikävästi!
  Jotenkin tuntuu että asennus ei ole mennyt nappiin.
  Testasitko Live-Cdn avulla ennen asennusta?
  Tarkistiko levyn MD5-sum että on täydellisesti ladattu?
  oletko kokeillut uudelleen asentaa sen?
  Mikä kone mihin sen asensit?
  Minkä Mintin asensit?
  Asensitko jonkun järjestelmän rinnalle?
  Aloitetaan näistä kysymyksistä.

  Autetaan parhaamme mukaan!

  Jounin vastaus:
  Pulssikin on jo hieman rauhoittunut :).
  Ajoin levyn eheys testin. Siihen pääsi boottauksen jälkeen levyltä.
  Asensin uudelleen kerran. Oli kunnossa.
  Mint 8.
  Ajoin asennusvaiheessa xp:n yli. Nyt koko levy linux käytössä.

  Terve,
  vastaus lipsahti jo liian aikaisin. Levyn eheys testi siis oli kunnossa. Muutoin homma ei toimi vieläkään
  Terveisin,
  Jouni

  Teucca:
  Jatketaan, koititko asentaa uudestaan?
  luin jostain että on myös auttanut kun osioit itse ja valitsee osiot EXT3 eikä sitä EXT4sta
  ja siten nämä muut kysymykset?

  Jouni:
  JES! Tämä auttoi. Osioin kahteen ja asensin ext3:seen.
  Erittäin asiallista toimintaa teiltä. Kun voisi sanoa samaa omista
  kommenteista.

  Suuret kiitokset. Pääsen tälle yötä nukkumaan.
  Jouni

 10. Herbamatti
  20/03/2010 at 03:40

  Tervehdys kaikille Mint8 Helenan ystäville!

  Olen jonkin aikaa käyttänyt tätä ja tuntuu kivalta. Ongelmana on ollut se ettei Huawei E169 mokkula ole pelittänyt ja siihen olen hakenut ratkaisua aika kovasti. Ihmettelin sitä, että Mint8KDE versiossa tunnisti mokkulan suoraan. Tämä vihreä Mint8 kyllä tunnisti puhelimen ja piuhan kautta, muttei millään mokkulan kanssa. Tänä yönä asia sitten selvisi. Mint8 vihreässä oli kernel 2.6.31-14 generic ja KDE versiossa 2.6.31-15. Kun kävin päivittämässä kernelin ( http://linuxmint-fi.info/ytimen-kernel-paivitykset/ ) tämän ohjeen mukaan, niin jopas alkoi mokkula pelata.

  Vielä en tiedä mitä muita vaikutuksia kernelin päivityksellä on ja se jää nähtäväksi, mutta mokkula toimii.

  Toivottavasti tästä on jollekin apua, joka taistelee mokkulan toimimattomuuden kanssa.
  Siksi rohkenen laittaa tänne tämän, koska hain itse tosi kauan syytä ja en suoraan vastausta(voi lukea ”en osannut hakea” 😉 ) löytänyt ongelmaan mistään
  T: Matti

 11. jykae
  25/03/2010 at 18:11

  Loistava Windowsin korvike tämä Mint! Tuli ajankohtaiseksi etsiä vaihtoehtoista käyttöjärjestelmää kun Vista petti odotukseni. Onkohan Suomessa yhteisötoimintaa Mintille niin kuin Ubuntulla on? Olisin mielelläni mukana ja tekisin jotain yhteisön hyväksi.

 12. Jassu
  02/04/2010 at 12:22

  Asensin Mint 8 KDE:n. Hienolta näyttää. Mutta miten kannattaisi laittaa nuo fonttiasetukset? Esim Dolphin valikossa on tosi pienellä teksti. Olisiko jollain valmista ”sapluunaa” sopiville fonteille?

 13. Jassu
  02/04/2010 at 16:05

  Kiitos, Teucca. Sain fontit muutettua. Nyt näyttää paremmalta. Gnomea olen käyttänyt vuosia, mutta ajattelin opetellä tämän KDE:n. Alku näyttää lupaavalta.

 14. 04/06/2010 at 23:45

  Koulussamme käytetään tätä ja todellakin toimii.

 15. Tombe
  20/08/2010 at 07:25

  Olen käyttänyt Live USB Linux Mint 9 (Isadora), ja kaikki toimii paremmin kuin muilla Distroilla, Scandit piti laittaa, muut asetukset kuten äänet
  toimi alusta lähtien. Mikä tälle koneelleni oli ihme. Olen Käyttänyt 95 vuodesta lähtien eri Distroja Redhat, Mandrake, Ubuntu jne. Linux mint oli esimmäinen joka toimi LIVENÄ oikeastaan ilman asennuksia. Kiitos Mint tiimin Ubuntulla on nyt uusi maku.

 16. "Jone"
  22/06/2011 at 20:17

  Hmm..,eilen ajattelin että kokeilen uusinta Minttiä(”Kataya”).
  Mutta tyrkyttää vain sitä ladattavaa tiedostoa torrenttina
  eli siementiedosto. Mistä moinen? Vaan onkohan sillä sitten
  mitään merkitystä asennuksen onnistumiseen,kun ensin
  polttaa sen levylle..

  • teucca
   22/06/2011 at 21:05

   Moro Jone! Tältä sivulta http://linuxmint-fi.info/linux-mint-11/ ja sieltä esim Latvian tai Liettuan linkkiä niin lataa sinulle suoraan sen ISO tiedoston, eikä tule torrenttina. Onnea kokeiluun.

   • "Jone"
    23/06/2011 at 16:54

    Kiitoksia Teucca. Latailen nyt uutta Minttiä…,tosin hyvin….
    hyvin hitaasti. Mutta toivottavasti varmasti 🙂
    Toivottavasti ”hyväksyy” myös tulostimen (ML-1665).
    ”Juulialla” ei pelannut. 🙁

 17. "Jone"
  27/06/2011 at 22:30

  Terveppä taas,ei taida muita enään ollakkaan tässä ”viestittelemässä”…,no asiaan.
  Eli tosiaankin olen nyt saanut tämän Mint 11 asennettua,gnome työpöydällä.
  No nyt on tullut sellainen ”vaiva”,että en saa näkymään tv-ohjelmia. Ja pätkimällä kuuluu radiokin.
  Tuossahan Mintin ohjeissa on kyllä ohje,miten pitäisi näkyä…,mutta ei. Minäpä vähän lainaan.. ”…että poistat totem-mozilla plugin. Sekä asennetaan Silverlight vastine Moonlight Linux versio”.
  Mutta ei ollut tuota totem mozilla blugin:ia mitä ois edes poistanu,ja kun aloin asentamaan tuotaMoonligh:tia,niin alkoi herjaamaan,että ei onnistu kun selain on FF 5.
  Eli mitä pitäisi tehdä??

  • teucca
   07/07/2011 at 13:47

   Moro Jone!
   En ollut huoman sinun viestejä tällä puolella, parempi jos keskustelee näistä asioista foorumin puolella http://linuxmint-fi.info/forum/index.php sieltä saisi varmaan nopeammin vastuksia
   Eli FF5 ei tue Moonlight:ia, oletko asentanut FF5 manuaalisesti? jos poista se ja kaikki Firefoxin piilotiedostot mutta ota ensin talteen kirjain merkit, ja asenna uudestaan FF mikä on vakiona järjestelmän mukana.

   • jone
    16/07/2011 at 11:59

    Laitan vielä tämän kommentin tälle puolelle,ja palaan sitten tarvittaessa foorumin puolella asiaan…
    ”Eli FF5 ei tue Moonlight:ia, oletko asentanut FF5 manuaalisesti?”
    En ole. Tämä on juurikin sama versio FF:stä,mikä tuli tämän linuxin(11) ”matkassa”.
    Olen tässä välillä yrittänyt kokonaan uudelleen asentaa
    tämän linuxin….,mutta ei tuonut asiaan näkyvää muutosta… 🙁
    Kiitos nyt kuitenkin. Pitää yrittää jostakin ”kaivaa” tähän ongelmaan ratkaisu.. 🙂

 18. juhani
  11/07/2011 at 18:16

  Olisin NIIN yksinkertaisen ohjelman kuin ”CONKY” halunnut asentaa n900 puhelimeeni Mutta, seinä vastassa joka suunnassa.
  X-terminaalin kautta asennus toppasi salasanaan (jota ei tietenkään löydy mistään) KIITOS.
  Linkki sovellustenhallintaan ERROR 404 Kiitos siitäkin vähästä.
  Älkää ihmetelkö miksi LINUX ei leviä Ns,normaalien ihmisten käyttöön. Ei kukaan halua taikinoida tälläisten ongelmien kanssa. Minä yritän vielä hetken ja kun pinnani palaa lopultakin niin heitän n900 Mokialaisen seinään. ja siitä saa kiittää LINUXia.

  • teucca
   11/07/2011 at 19:19

   Moro Juhani! Nyt heitit pahan, kun ei itsellä ole käytössä N900 puhelinta.
   Mutta löysin joitakin linkkejä mihin voisit tutustua.
   http://www.my-maemo.com/software/applications.php?fldAuto=1066&faq=42
   http://maemo.org/downloads/product/Maemo5/conky/
   http://maemo.org/packages/view/conky-n900/
   Millä tavalla ei löydy salasanaa?
   Kiitos vinkistä että tämän sivun linkit oli vanhoja, nyt olen korjannut ne.
   Etene rauhassa niin et tarvitse heittä seinään.

   Teucca

   • juhani
    11/07/2011 at 20:11

    Kiitos nyt alkoi onnistumaan, alin linkki oli toimiva enkä muita ehtinyt kokeillakkaan.
    En heitä kännyä ”vielä” seinään.
    Työmaalla aikoinaan heitin kännyn nurkkaan kun se ei toiminut ja kas, pääsin toimitusjohtajan puhutteluun. Tein pyhän lupauksen etten saa heittää kännyä nurkkaan vaikka se olisi millainen romu tahansa. semmosta. niin.
    Hyvät kesänjatkot sinnekkin.

 19. pertti
  22/08/2011 at 13:38

  Hei!
  Olen käyttänyt Mintin 10 versiota ja aloittanut versiosta7,aikoinaan kokeilin Mandrakea ja myöhemmin Mandrivaa,Susea ja monia muita ja tietysti Ubuntua.Mutta täytyy sanoa että Minttu on ollut kaikista helpoin omaksua,siinä pelaa suurinpiirtein kaikki alusta alkaen ja ulkoasu on kaunis ja helppo käytää,esim. Ubuntu on kerrassaan ankea eikä aina jaksa säätää vaikka se mahdollista tietysti onkin.Kiitokset mahtavasta Mint-maailmasta sen parissa työskenteleville.

 20. kaija :)
  15/12/2011 at 22:22

  hei!!!
  tää LinuxMint on vaan niin kätsy… Ollaan tykätty 🙂 Rippe kans 🙂
  Ja jo toinen kerta ku sain ensiavustasi apua, kiitti !
  Kovasti terkkusia perheellesi <3 Teucca 🙂

 21. Eki
  23/01/2012 at 22:06

  Ja mitenköhän tämän erinomaiseksi mainitun järjestelmän sitten saisi kokeiltavakseen? Enpä löytänyt download- tms. kohtaa linuxmint-fi.info:sta – olisiko aiheellista sellainenkin olla?

  • Teucca
   23/01/2012 at 23:03

   Onhan näitä täällä valitset vain version.
   Sivun Oikieassa yläreunassa, Kaikki Julkaisut Löytyy Täältä sieltä valitse julkaisu.
   esim näistä linkeistä ja kun pikkaisen rullaa sivua alaspäin niin löytyy mistä ladata erilaisia versioita.
   http://linuxmint-fi.info/linux-mint-10-julia-gnome/
   http://linuxmint-fi.info/linux-mint-12-lisa/
   Ja muuten kiitos että toit tämän asian esiin, tehdään yksi sivu missä julkaisujen linkkejä mistä ladata 🙂
   Teucca

   • Eki
    24/01/2012 at 09:26

    No löytyyhän se näköjään sieltä, jos tietää mitä pitää etsiä – ja mistä.

    Kun Mint on käsittääkseni suunnattu nimenomaan ihmisille, jotka eivät välttämättä ole perehtyneet teknisiin nippeliasioihin, pitäisi nimenomaan asennukseen liittyvät asiat olla hyvin selvästi näytetty ja ohjeistettu. Kyllähän meikäläinen jo semikokeneena Linux-käyttäjänä ja hyvällä englannintaidolla olisi tuon asennus-ISO:n hakenut kansainväliseltä saitiltakin, mutta jos joutuisin ohjeistamaan Pihtiputaan mummoa puhelimessa (itse ehkä nettisivua näkemättä) niin eihän siitä mitään tulisi. Tuskastuisi niin mummo kuin ohjeistajakin ja antaisi neuvon mennä Ubuntun sivulle, siellä kun tämä asia on hoidettu esimerkillisellä tavalla. (Kumma ilmiö muuten, että mitä isompi it-alan toimija, sitä ahdistavammat sivut: koettaapa edetä loogisesti vaikkapa Microsoftin, Mozillan tai Adoben sivuilla!)

    Ylläoleva on kirjoitettu kaikessa ystävyydessä ja yhteistyöterveisin. Jos pullonkaulana on tekijöiden puute, voin jopa tulla vapaaehtoisesti talkoisiinkin.

 22. Jaska
  30/01/2012 at 21:12

  Hei!
  Mint vaikuttaa lukemani perusteella hyvältä ”ensikosketukselta” Linuxiin. Tarkoitus oli asentaa se jumittelevan XP:n tilalle. LiveCD:llä kokeiltaessa tuli stoppi kuitenkin heti alkuun.
  Ongelma on siis se, että ala- ja yläpalkki eivät lataudu ollenkaan. Työpöydällä on vain kaksi pikakuvaketta ”Home” ja joku toinen. Eli en siis päässyt kokeilemaan verkkoyhteyksiä tai mitään muutakaan, joten Mint jäi ainakin toistaiseksi asentamatta. Missähän vika mahtaa olla? (Tod.näk. käyttäjässä, mutta mitä sille voi tehdä?)

 23. Jaska
  30/01/2012 at 23:14

  Kiitos erittäin nopeasta vastauksesta..!
  Latasin tämän sivuston lataussivun kautta torrentin DVD 32-bit. Image-CD(DVD:n):n poltin Power2go ohjelmalla hitaimmalla nopeudella.
  Piti kokeilla myös USB-asennusta, mutta BIOS:ssa ei ole usb-boottaus mahdollisuutta valittavana (kaiketi liian vanha kone). Taidan kokeilla vielä jonkun toisen Linuxin asennusta ja jos ei onnistu, jatkan surullisena Windowsin käyttäjänä myös tuolla vanhemmalla läppärillä…

  • Teucca
   31/01/2012 at 08:08

   Muuten minkä version latasit ja mitkä on koneesi tehot?
   En ole itse ikinä ladannut torrentina vain aina suoraan ISO tiedston joko Latvian tai Liettuan palvelimelta.
   Ei kannata luovuttaa kyllä se lopuksi onnistuu.

 24. Ubuntuun takaisin - ainakin toistaiseksi
  13/06/2012 at 12:05

  ”Englannin kieliseinä”
  http://linuxmint-fi.info/asennusohje/

  Tuo typo muistutti miten Mint 12:ssa joka päivityksen yhteydessä tuli kymmeniä ellei satoja ’ei voitu asentaa’ -herjoja. Taisivat liittyä kielipaketteihin.

  Mint vaikutti muuten loistavalta, mutta suomenkielisenä se (12) oli vielä keskenkutoinen.

 25. Mint 13 - Mate
  08/08/2012 at 12:55

  Tervehdys tänne.

  Asentelin win7 rinnalle Mint 13:n Mate version. Kaikki toimii ihan hyvin, mutta pieni yksityiskohta jäänyt huomioimatta, hiiren rullan säätö? Hiiren säädöissä ei tuollaista kohtaa ole laisinkaan? Mikähän syy tälle on, että se on jätetty kokonaan pois sillä tietääkseni kaikkien hiirissä on nykyään tuo rulla?

  No nyt on sellainen ongelma että rullan käyttö on mahdotonta, sillä yksi pieni napsu rullasta ja se vetää koko ruudun loppuun, eli sitä pitäisi jostakin säätää hitaammalle. Onko mahdolista säätää tätä rullaa jotenkin muuten?

 26. jokke
  26/09/2012 at 19:21

  Hei!
  linuxs minttini sanoo näin kun avaa jotain nettipeliä esim: http://www.1001pelit.com/

  Laajennusta Shockwave Flash. ei voitu ladata mitä teen

 27. pena
  05/01/2013 at 01:34

  Meneekö linuxmint tablettiin?

 28. Eero
  12/01/2013 at 16:18

  Löytyisikö mitään helpompaa keinoa Linuxin asentamiseen polttamaltani CD-levykkeeltä?
  Acer Aspire 5104WLMi Wista kannettava koneeni 4 vuotias ,ei suostu näyttämmään BIOS asetuksia, jotta voisin muuttaa CD-aseman käynnistysasemaksi. Haluaisin asentaa Linuxin Wistan rinnalle D-osiolle. En keksi millään miten saan Bios asetukset näkyville ja voisin muuttaa käynnistysjärjestyksen Olen kokeillut Wistan käynnistämisen alussa näppäimet Fi, F2, F8, F12, Esc, Del, Mikä neuvoksi.

  • JouniR
   25/03/2013 at 12:25

   Koneen käynnistyessä painetaan F2 kunnes tulee se BIOS -valikko. Löytyy se valikko jossa Boot tms siellä sitten valitset CD/DVD USB ykköseksi. Itselläni on vanha Acer Aspire 5100 ja siinä näin. Pähkäilin myös tuon BIOSin kanssa jonkin aikaan kunnes sitten sain valmista. Nyt olisi tarkoitus asentaa Mint tähän koneeseen ja edessäni on Windowsin osiointien päälle asentaa tämä. En ole vielä koskaan joutunut pohtimaan miten tämän päälle asennetaan eli miten tästä eteenpäin.

   • JouniR
    25/03/2013 at 12:27

    No, joo… kirjoititkin jo että tuokin F -painike on kokeiltu.

 29. arska
  30/06/2013 at 12:16

  Paras linukka mitä olen testaillut. Loistavat tukisivut. Vielä kun saisi oppaan Exailesta?

 30. staape
  22/01/2014 at 07:21

  Saako tässä windowsin tapaan käynnistyksen jälkeen aloitusvalikon, jossa tulee käyttäjän valinta. Esim pääkäyttäjä ja työpöytäkäyttäjä. Nyt käynnistyy suoraan pääkäyttäjän työpöydälle, tarkoitus olisi saaada käynnistymään työpöytäkäyttäjälle. Eli sekin olisi toimiva vaihtoehto. Kayttäjien ja ryhmien luonti ohjeissa ei ole enääkuvankaappaukset ajantaslla. Linux Mint Maya 13 versio

 31. arska
  11/04/2014 at 21:15

  Paska systeemi. Kun ei kolmessa päivässä saanut asennettua, niin olkoon! Käytän XP:tä loppuikäni.

 32. jukka
  05/06/2014 at 19:15

  Moi.

  Jos systeemi ei asennu, ei vika välttämättä ole systeemissä!

 33. jami
  19/06/2014 at 13:10

  Kertokaapas miksi linuxini ei sammu koeilin Ensiapu First aid mutta se taisi tyssätä reboottiin kun se ei sammu

 34. martti
  24/06/2014 at 15:54

  reboot.
  On suomeksi käynnistä uudelleen.

 35. Tarmo
  27/06/2014 at 16:08

  Ajattelin asentaa Linux Mint 17:n Win XP-koneelle. Mutta mikä ihme noista versioista pitäisi valita??? On Cinnamon, KDE, Xfce jne eikä missään kerrota, mitä eroa niissä on?!?!?!

 36. pentti heimonen
  28/06/2014 at 21:21

  Linux Mint 13 Maya
  Salasana kateissa entisellä käyttäjällä. Miten voin saada uuden pääkäyttäjän salasanan? pentti

 37. Heikki Ripatti
  07/07/2014 at 12:04

  Olen käyttänyt jo jonkun aikaa aikaa mint 17:sta mutta yksi asia puuttuu nimittäin näppäimistö näytölle (toiselle kielelle jolle ei ole näppistä)
  Miteköhän tämän saiai aikaa ??

 38. Timo Ahrnberg
  27/07/2014 at 15:51

  Windows 8:n ja Mint 17 (tai Ubuntu)linuxin asennus samaan koneeseen onnistuu hyvin, jos koneessa on kaksi levyasemaa.
  Asennetaan ensin Windows 8 esim. asemalle sda.
  -Asetetaan asema sda ensisijaiseksi käynnistysasemaksi bios-asetuksin.
  -Käynnistetään Windowsin asennus esim. CD-asemalta. Ellei CD-asema ole käynnistysasema, muutetaan se biosin boot-asennuksessa käynnistyväksi.
  -Kun Windows asennus on valmis, asennetaan seuraavaksi Linux.
  – linux asennetaan vaihtoehdolla osioi itse kokonaan toiselle levyasemalle(sdb). Ensiksi poistetaan levyosiot niin, että koko levy on vapaata tilaa. Aluksi lisätään root osio ( 20Gb) ext4 ja merkintä boot eli /. toiseksi swap osio vähintäin koneen ram-muistin kokoisena( suositus 2xRam n.20Gb). Loput vapaasta tilasta ext4 ja asetuksella/home.
  boottaus-levyksi määritetään sdb
  Jatketaan asennus loppuun ja uudelleenkäynnistys suoritetaan levyasemalta sdb. Tämä asetetaan käynnistysasemaksi bios-asetuksin. (käynnistystä ei siis suoriteta Windowsin sisältämältä levyltä.
  Kun sdb asema käynnistyy, tulee aluksi ruutuun käynnistysvaihtoehto(oletus) Mint-linux ja alinna näkyy Windows 8 vaihtoehto. Näppäimistöllä voidaan asettaa haluttu vaihtoehto.
  Koneessa on nyt sekä Windows 8 että Mint-linux.

 39. Heikki Ripatti
  28/07/2014 at 11:08

  Asensin Linux Mint 17 32 bit version pari vuotta vanhalle Samsungin läppärille. Miten saisin päivitettyä tuon 64 bittiseksi?
  32:n kanssa läptop lämpenee melkoisesti ”keskiraskaassa” nettikäytössä, eli auttaisiko tuo päivitys myäs lämpö-ongelmiin?

  • martti
   30/07/2014 at 19:07

   Uskoisin koneen puhaltimen olevan pölyä täynnä.
   Sen takia se lämpenee.

 40. hh
  05/12/2014 at 21:39

  Terve! Olen Mintin kanssa pärjännyt tosi hyvin ja entiset XP-läppärit ovat saaneet uuden elämän! Mutta kun alkaa säätämään valmista hyvää,niin tulee vahinkoa. Elikkä menin Caja desktopista poistamaan oikeudet ja nyt en saa konetta käyntiin kun ei pääse asetuksia muuttamaan. Kokeilin tikultakin livenä mutta kun ei osaa vaikka pääkäyttäjänäkin yritin,niin ei onnistu. Jotenkin pitäisi Caja settings saada korjattua. Apua osoitteeseen kide@surfnet.nu !!!Mint Maya 13 32bit

 41. william pentti
  07/03/2015 at 11:24

  Tyhmä kysymys ; pitääkö olla iso purettuna kun polttaa dvd:lle kiitos

 42. Martti
  04/05/2015 at 15:25

  Huomasin, mintin käyttöohje sivullta että Mint 17 voi päivittää 17.1 ihan vaan klikkaamalla.
  Teukan ohjeen mukaan. Homma onnistui ! ei mitään ongelmaa. Työpöytäkin näyttää samanlaiselta, paitsi logossa 17.1
  Kiitos Teukalle.

 43. ilkka
  20/05/2015 at 02:21

  Olisin erittäin kiitollinen aloittelijalle sopivista RAUTALANKA ohjeista, että miten asennetaan Mint 17 MATEen uuden GIMP 2.8 tilalle takaisin GIMP 2.6 ? Uuden GINPin toiminnat eivät minua miellytä, joten haluaisin vanhan version takaisin. Lukuisista ”neuvoista” ja netistä löytyvistä ohjeista huolimatta en ole asiassa onnistunut. Tälläkään sivustolla ei kerrota vanhojen versioiden asennuksista mitään. Kiitos jo näin etukäteen !

  Ilkka

 44. helseri
  26/05/2015 at 16:42

  Uusi Linux käyttäjä!!!
  Suuret kiitokset Linux yhteisölle todella hienoista käyttöjärjestelmästä. Tänään asensin pöytäkoneeseen Rebeccan 17 ja vahaan läppäriin 27 Fxcce. N’ämähän olivat meikäläselle kuin taivahan lahja yli 20:n vuoden Windows piinan jälken. Koodin vääntämisessä en voi auttaa, mutta käyttökomemuksissa kyllä. KITOS

 45. Martti
  09/08/2015 at 10:43

  Kuvakaappaus ohjelma joka on oletuksena, mint 17.2 jumittaa näytön pitkäksi aikaa..
  Asenna pakettien hallinasta, gnome-screenshot 3,8,2+qiana.
  Toimii viiveettä.

 46. Kaitsu
  08/12/2015 at 00:05

  Asensin juuri koneelleni Lenovo g50 – 80 . Linux Mint 17 Cinnamonin. Aluksi kaikki pelitti aivan loistavasti. Nyt käynnistyksen jälkeen hiiri ja näppäimistö pelaavat hetken aikaa. Noin 20 sekuntia suunnilleen. Käytössä Logitechin usb hiiri, mutta ei se läppärin hiirikään vastaa komentoihin. Onko kellään ratkaisua ongelmaan?

 47. 11/12/2015 at 10:47

  Miten tukee ulkoisia laitteita, esim verkkoprintteriä? Itsellä samsungin laseri, niin löytyykö ajureita?

 48. Kaitsu
  16/12/2015 at 14:05

  Asensin Exaile nettiradion, Sitten asensin Streamripper ohjelman. Kun menen Exailen asetuksiin, jossa pitäisi laittaa ruksi Streamripperin kohdalle, niin ei sieltä löydy kyseistä ohjelmaa. Miten saan Streamripperin liitännäiseksi Ja minnehän tämä ohjelma on piilottanut itsensä?

 49. Antti
  23/02/2016 at 09:43

  Kun on noita pari vuotta vanhoja WP:n älypuhelimia, niin mietin, onko niihin mahdollista asentaa Minttiä jotenkin? Voisi olla hauska projekti tehdä kännykästä pikkukone.

 50. Juuso
  24/02/2016 at 09:50

  Hei,

  Kiitos tämän sivun ylläpidosta ja päivittämisestä. Ohjeistus on tärkeää.

  Haluaisin kuitenkin esittää parannusehdotuksen, tai pikemminkin haluaisin tarjota apuani. En löytänyt parempaa foorumia tälle asialle, joten laitan nyt tähän. Mielestäni sivusto hyötyisi paljolti siitä, että kieltä viilattaisiin vähän hiotumpaan suuntaan. Olisiko minun mahdollista tavalla tai toisella tehdä korjauksia tai korjausehdotuksia eri artikkelien kieliasuun?

  Kiitos,
  ystävällisin terveisin,
  Juuso Kosonen

 51. vaari
  26/02/2016 at 22:42

  Linux mint 12 ei asenna enää mitään paketteja ohjelmistohallinnassa. Ilmoittaa vain ei asennettu

 52. Hans Widjeskog
  15/03/2017 at 13:41

  Hei,miten saa linux mint 18.1 päivitysten hallinnan sivulta tason 5 ”vaaralliset” linux kernelit pois, minulla on jo uudempi kerneli kuin mitä päivitysten hallinta ehdottaa ja toinen asia on että uskaltaako päätteen kautta enää päivittää tai asentaa mitään koska sielläkin näkyvät nämä vanhemmat kernelit, eikö päivitysten hallinta osaa tunnistaa mikä kerneli minulla on???

  • Teucca
   15/03/2017 at 21:29

   Päivityksen hallinnasta sieltä asetuksen kautta Muokkaa asetukset ja välilehdestä Taso, sieltä poistat kolmos nelos ja viitostason päivitys merkinnät ja sitten hyväksyt Apply

 53. Heikki Ripatti
  08/06/2018 at 18:05

  Vanha (2008) Acer-läppäri jossa ollut Win 7 ja ollut käyttämättä vuosia (ohjelmisto) yritetty palauttaa Windowsia palautuslevykkeillä joita löytyikin vain 2 (on kolmella levykkeellä)
  Päätetty asentaa Linux koneeseen (aiemmin kokeiltu käyttöä linux Mintilä mutta ei asennettu tuolloin)
  Koska Win palautusta on tehty kahdella levykkeellä niin kone ei suostu asentamaan Linuxia levykkeeltä (sama jolla aikaisemmin kokeilu OK)
  Asennus keskeytyy ilmoitukseen:
  error: no such partion
  entering rescue mode…
  grub rescue>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.