Miksi Linux Mint?

mainos

 Miksi Linux Mint

Linux Mintin tavoitteena on tuottaa tyylikästä, helppoa ja ajan tasalla olevaa GNU / Linux ”työpöytä” jakelu. Sen työpöytäympäristö on yksi helppokäyttöisemmästä päästä, uusien ohjelmien asennus ei ikinä ole ollut näin helppoa! Ja käyttöliittymän kaikki muut sovellukset on loogisesti oikeissa paikossa, joten voiko olla helpompaa käyttöjärjestelmää kuin tämä.

Nämä helpot askel askeleelta Linux ohjeet näillä sivuilla kertoo lisää, Yli 150 sivua ohjeita asennuksiin, laitteisiin ja ohjelmiin, yli 800 kuvankaappausta.

Miksi Linux Mint ? Aloittelijalle löytyy näiltä sivuilta kaiken tiedon ja opastuksen mitä tarvitsee päästäkseen kiinni Linux maailmaan!

Ominaisuudet

Mint on helppokäyttöinen aloittelijoille, sillä siinä tulee mukana tuki suljetuille multimediatiedostoille. Pakettivarastot ovat valtavat, koska Mint on yhteensopiva Ubuntun pakettien kanssa, mutta sillä on myös omat pakettivarastot. (Wikipediasta)

Sopiiko Linux Mint yrityksille? Kyllä. Linux Mint tarjoaa kaupallista tukea yrityksille ja yksityishenkilöille. Ilmainen tuki on saatavilla myös foorumeilla ja myös IRC-kanavilla. Päätarkoituksena Linux Mintillä on tarjota innovatiivisia ja jatkuvasti kehittyviä ”työpöytä” ratkaisuja asiakkailleen. Uudet versiot julkaistaan usein, uusi Linux Mint versio voidaan jakaa kerran tai kerran kahdessa kuukaudessa. Kaikki julkaistut Linux Mint versiot on tuettu aktiivisesti, ja osa niistä (esim Bianca, Cassandra, Isadora, Maya ja Qiana) on pitkän aikavälin tuen versioita (takuu siitä, että tukikeskuksessa tuetaan näitä versioita tulevaan).

Soveltuuko Linux Mint yksityishenkilöille?
Kyllä, ehdottomasti. Uskomme, että Linux Mint on paras käyttöjärjestelmä markkinoilla. On yli 300 aktiivista Linux-jakelua ja työskentelemme ahkerasti, jotta olisimme paras vaihtoehto. Kilpailu on kovaa, koska on olemassa muita hyviä käyttöjärjestelmiä. Luotamme siihen että meillä on laadukas ”työpöytä”, missä on monia hyviä ideoita ja ominaisuuksia. Jos tietokoneelasi on enemmän kuin 512 Mt muistia, asenna Linux Mint ja katso ja ylläty. Jos käytät yli 5 vuotta vanhaa tietokoneetta missä esim Windows XP, huomaat varmasti vaikutuksen. Haluamme mielellämme kuulla kokemuksiasi ja jos sinulla on ehdotuksia, kerro meille mielipiteesi.

Miksi on olemassa Light Edition(kevyt versio) ja Full Edition(täysi versio)?
Linux Mint kunnioittaa GPL-lisenssiä sekä tekijänoikeuksia ja käyttöoikeuksia ”ei-vapaiden ohjelmistojen” jakelussa. Linux Mint käyttää tekniikoita, jotka ovat patentoitu maailmanlaajuisesti. Useimmat maat eivät tunnusta ohjelmistojen patentteja, joten useimmille käyttäjille se ei ole ongelma. Mutta jos elät maassa missä ohjelmistopatentit eivät ole laillisesti voimassa tarvitset Linux Mint version joka on vapaa patentoidusta teknologiasta. Sen vuoksi on Light Edition (kevyt versio).

Miten Linux Mintissä toimii multimedia / ja -liitännäiset?

mainos...
...Jatkuu

Linux Mintissä  tulee valmiina mukana koodekki paketit, mitkä tukee videoitten katseluun esim, Yle areena, Nelonen, Liv, Jim, SuomiTV, The Vice, MTV, Ruutu.fi, Youtube tai Facebookin ladattuja kotivideoita. MTV3 ja Sub.fi näkyviin tällä ohjeella. Suomalaiset nettiradio-ohjelmat, muun muassa Ylen yleiset kanavat, Suomi Pop, Radio Helsinki, Radio Nova, The Voice, Iskelmä sekä yleiset nettiradiot kuuluvat ja toimivat Linux Mintillä. Radio Rock sekä NRJ nettiradiot saa kulumaan tällä ohjeella. Java liitännäiset on myös mukana, muun muassa Sampopankkiin pääsee.

mainos