Avainnipun kysely

mainos

Avainnipun kysely

avainnipun-kyselyMikäli olet asennuksen yhteydessä vallinnut vaihtoehdon, ”Kirjaudu sisään automaattisesti” silloin voi tulla Google Chromen tai Chromium selaimen avaamisen yhteydessä kyselyjä avainnipusta. Tässä ohje miten tästä kyselystä pääse eroon.


avainnipun-kysely-suomeksi

Mikäli tulee tämmöinen Suomen kielinen teksti kuvakkeeseen ”Syötä salasana avataksesi sisäänkirjautumisten avainnipun, sisäänkirjautumisten avainnippua ei avattu automaattisesti kun kirjauduit sisään tälle tietokoneelle” Älä laita salasanaa, paina vain peru, silloin selain avautuu normaalisti.

avainnipun-kysely-eglanniksiEnglannin kielinen versio ” Enter password to unlock your login keyring, The login keyring did not get unlocked when you logged into your computer” Älä laita salasanaa, paina vain peru, silloin selain avautuu normaalisti.

Tästä kyselystä pääsee eroon Seahorse sovelluksella ”Salasanat ja salausavaimet”, se on oletuksena monessa Linux järjestelmässä, mikä se ei ole asennettu, voit asentaa sen pakettienhallinnasta tai laittaa tämä komento suoraan terminaaliin (pääte) sudo apt install seahorse

avainnipun-kysely-pakettienhallintaPakettienhallinasta etsi seahorse, klikkaa sitä pakettia hiiren kakkospainikkeella ja valitse sieltä
”Meritse asennetavaksi” sen jälkeen klikkaa Toteuta ja asenna seahorse paketti.

avainnipun-kysely-paateTerminaalin komento sudo apt install seahorse, paina Enter, kysyy salasanaa, paina Enter niin se asentaa Seahorse sovelluksen.

avainnipun-kysely-seahorse-salasanat-ja-salausavaimetAvaa Salasanat ja salausavaimet ”Seahorse” sieltä valitset Salasanat ja Login kansioon hiiren kakkospainikkeella, ja sieltä vaihda salasana. Tämä on avainnippu, joka avataan automaattisesti kirjautumisen yhteydessä.

avainnipun-kysely-salasanAvautuu: Anna vanha salasana avainnipulle ”Login” Sovellus haluaa vaihtaa avainnipun ”Login” salasanan. Anna avainnipun vanha salasana. Tähän kohtaan laitat oman salasanasi ja sen jälkeen paina, Jatka.

mainos...
...Jatkuu

avainnipun-kysely-tyhjaAvautuu: Valitse uusi salasana avainnipulle ”login” Sovellus haluaa vaihtaa avainnipun ”Login” salasanan. Sinun täytyy valita avainnipulle käytettävä salasana. HUOM Tämä on se tärkein kohta! Jätä kaikki tyhjäksi eli älä kirjaa mitään salasanoja näihin kenttiin. Klikkaa vain, Jatka.

avainnipun-kysely-jatkaAvautuu varoitus: Tallennetaanko salasanat salaamattomassa muodossa? Jos valitset tyhjän salasanan, tallennettuja salasanoja ei salata turvallisesti. Kuka tahansa, joka pääse käsiksi tiedostoihisi, pääse käsiksi myös salasanoihin.

Jos sinulla ei ole mitään valtionsalaisuuksia tai hyvin arkaluonteisia tiedostoja mitkä ei kestä päivänvaloja, voi hyvin klikata että Jatka.
Nyt voi sulkea Seahorse sovelluksen ja käynnistää uudestaan tietokoneen, seuraavalla kertaa kun avaat selaimen ei kysele enää salasanoja, vain aukea heti!

Avainnipun kysely

mainos

1 comment for “Avainnipun kysely

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.