Mint Debian

mainos

Linux Mint Debian julkaistu!

Tänään 7.9.2010 on historiallisesti tärkeä päivä, Linux Mint julkaisi uuden käyttöjärjestelmän, jatkuvan jakelu version (rolling release), mikä lupaa nopeutta, lisää reagointia sekä vähemmän riippuvaisuutta kiinteistä jakeluista. Linux Mint Debian Edition (LMDE) perustuu Debianin järjestelmään, minkä muutettiin live mediaan (Live-CD) ja sen päälle uuden asennusohjelman. Se on karheampi ja joiltakin osia ei yhtä käyttäjäystävällinen kuin muut Mint versiot, se on nuori mutta se paranee jatkuvasti ja nopeasti, se tuo meidät askeleen lähemmäs tilannetta kun järjestelmä on täysin hallinnassa, eikä saa vaikutuksia kiinteistä jakeluista.

LMDE tarjoaa myös vaihtoehdon, jossa sama työpöytä, samat toiminnot, mutta eri pohja, sekä ero laitteistotukeen ja yhteensopivuuteen. Meidän näkemys ja tehtävä on luoda nykyaikaisia ja tyylikkäitä käyttöjärjestelmiä, samalla antaa mahdollisuuden valita jakeluversion. Teimme sen jo aikaisemmin usealla kiinteällä jakelulla. Software Manager antaa käyttäjälle helpon valinnan suosikki ohjelmien valitsemiseen. Ylläpidämme vaihtoehtoisia työpöytiä kuten KDE, Xfce, Fluxbox and LXDE. Ja ne ovat saatavina 32- ja 64-bittisenä. Teknisestä näkökulmasta katsottuna, pakettikanta on valtava osa käyttöjärjestelmää. Se tekee järjestelmästä johdannainen käyttää sekä ylläpitää jakelun mikä on sen perusta ja täysin yhteensopivia. Käyttäjän sekä projektin kannalta, tämä on jälleen yksi osa, niin kun kaikki muutkin, sitä voidaan muuttaa ja korvattava eri vaihtoehdoilla.

Tärkeitä linkkejä

LMDE lyhyesti

 • Linux Mint Debian Edition (LMDE) on jatkuva jakelu versio (rolling) perustuu Debian Testing.
 • Tällä hetkellä, on vain saatavana 32-bittisenä live DVD Gnome työpöydällä.
 • LMDE:n tarkoituksena on olla identtinen ulkonäöltään kuin muut Mint jakelut, pohjautuu Debianiin ja sen toimintoihin.

FAQ

1. Onko LMDE yhteensopiva Ubuntu-pohjaiseen Linux Mint versioon?

Ei, se ei ole. LMDE on yhteensopiva Debianin, joka ei ole yhteensopiva Ubuntuun.

2. Onko LMDE täysin yhteensopiva Debianin kanssa?

Kyllä, 100%. LMDE on yhteensopivat ohjelmalähteet Debian Testing sekä Debian Squeeze.

3. Mikä on jatkuva jakelu versio (rolling distribution)?

LMDE saa jatkuvasti päivityksiä. sen ISO levykuva päivitetään silloin tällöin, käyttäjän ei tarvitse asentaa järjestelmää uudelleen.

4. Miten LMDE verrattuna Ubuntu- pohjaiset Linux Mint versiot?

Hyödyt:

 • Sinun ei tarvitse koskaan uudelleen asentaa järjestelmää. Uusimmat ohjelmistoversiot ja päivitykset ovat käytössäsi jatkuvasti.
 • Se on nopeampi sekä reagoivampi kuin Ubuntu-pohjaiset Linux Mint versiot

Haitat:

mainos...
...Jatkuu
 • Se käyttää Romeo epävakaita paketteja, LMDE muuttuu jatkuvasti kun se saa päivityksiä ja uusia ohjelmia. Verrattuna jäädytettyt Linux Mint versioon, joka muuttuu hyvin vähän sen jälkeen kun ne on julkisesti julkaistu, se ei ole yhtä vakaa. Asiat todennäköisesti rikkoutuu useammin, mutta korjauksia tullee myös nopeammin. Tästä syystä LMDE käyttöön tarvitaan syvempää tietoa ja kokemusta Linux, dpkg ja APT järjestelmistä.
 • Debian on vähemmän käyttäjäystävällinen/työpöytä -valmis jakelu kuin Ubuntu-pohjaiset Linux Mint versiot.
5. Tuleeko 64-bittinen, KDE tai joku muu työpöytä?

Päätöstä niistä ei ole vielä tehty. LMDE on kokeilu. Vaikka olemme melko varmoja että se saa suosiota, haluamme saada käsityksen siitä, miten monet käyttäjät vaihtaa Debianin järjestelmään ennen kuin siirrytään eteenpäin, ja tehdään muutoksia toisiin versioihin. Ajatus saavuttaa saman toiminnallisuuden ilman Ubuntua on varsin haastava. Se tarkoittaa, että puuttuvat osat on saatava yhteen, komponentteja joiden on siirrettävä tai kirjoitettava uudelleen, ja onko hyödyt isommat kuin haitat, nämä asiat meidän täytyy arvioida. 32-bittinen Debian-pohjainen Gnome versiolla voimme työskennellä tämän yhteisön kanssa. Kun se on pari Mint Main Edition kanssa ja jos kysyntää on tulevat versiot tulee LMDE versioina.

Lisähuomautuksia:

 • Tietoa asennuksesta: Live asennus on kehitetty tyhjästä, Debianin mielessä. Se on muokattavissa ja sitä voidaan käyttää uudelleen muiden Debian-pohjaisten jakeluiden kanssa. Huomasimme puutteen live teknologiassa sekä Debianin asennuksessa, olemme ylpeitä että olemme edellä muita tässä asiassa. Jos olet kehittäjä ja olet kiinnostunut käyttämään sitä, tarkastele sen lähdekoodeja source repository, ja älä epäröi ottaa yhteyttä, niin voimme auttaa sinua forkata se ja yhdistää tulevat muutokset uusiin projekteihin.
 • Tietoja virheistä: Älä käytä Launchpadia vikailmoitusten jättöön. Kehitämme paras strategia yhteistyötä alkupään Debian-kehittäjien kanssa. Siihen mennessä käytetään seuraava forum thread.
 • Tietoa mediasta: se on saatavana liveDVD:nä. Paikalliset tiedostot toimii eri lailla Debianissa niin paketti versio tarvitsee enemmän tilaa. Teimme LMDE:n mukaisen unetbootin myös, joten voi asentaa sen USB tikulta.
 • Valittu chat-huone: #linuxmint-debian on avoin uusille LMDE:n käyttäjille: irc.spotchat.org.

http://www.linuxmint.com/blog/?p=1527

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.