Linux Ohjelmien lähteitä

mainos

Linux Ohjelmien lähteitä

Ohjelmalähteet on se arkistopaikka mistä ohjelmistoja voi hakea ja asentaa tietokoneeseen, jotka toimii käyttöjärjestelmän ohjelmapakettien asennuslähteenä.

mainos...
...Jatkuu

Linux Mint käyttöjärjestelmien asennuksen jälkeen on käytettävissä vain tärkeimmät ohjelmalähteet mistä löytyy yleisimmät perusohjelmat.

Ohjelmalähteiden rajoittaminen johtuu sekä käyttövarmuuden sekä järjestelmän vakauden varmistamiseen liittyvistä syistä. Linux Mintille on kuitenkin olemassa useita ohjelmavarastoja, joiden käyttöön ottaminen mahdollistaa ohjelmien asentamisen huomattavasti laajemmasta valikoimasta.
HUOM! Ohjelmalähteiden lisääminen on aina omalla vastuulla!

Näytän tässä pari eri vaihtoehtoa miten voidaan lisätä uusia ohjelmalähteitä. Ensin näytän nopeimman tavan lisätä ohjelmalähteet sen jälkeen näytän miten ne lisätään graafisesti.

HUOM alla olevat linki bimsebassa ei ole enää käytössä!  muuten ohjeet ovat ajan tasalla. Voit myös tutustua uuteen Linux Mint päivitysten hallintaan millä myös voit lisätä ohjelmalähteitä.

Lisätään Linux Mint 12 Lisa Gnome Cinnamon versioon Cinnamon Extras ohjelmalähde.

Tämä on epävirallinen ohjelmalähde Cinnamon Extras, teemoille, sovelmille ja laajennuksille, siksi ettei sinun ei enää tarvitse ladata, purkaa ja siirtää kansioita joka kerta kun tulee uusia versiota Cinnamon teemoihin, sovelmiin, tai laajennuksiin, Cinnamon Extras huolehtii siitä sinun puolesta.

Avaa pääte ja kopio sinne seuraavan komento. Muista aina komennon jälkeen paina Enteriä

sudo add-apt-repository ppa:bimsebasse/cinnamonextras

Paina Enteriä ja anna salasana, uudelleen Enteriä.
Tämä komento lisäsi varmennusavaimen sekä ohjelmalähteen.
Seuraava komento.

sudo apt-get update

Päivityksen jälkeen sulje pääte, ja avaa pakettienhallinta.
 Vasemmasta paneelista valitse Lähde ja sieltä Cinnamon Extras, oikeasta valikosta asennat haluamasi teema, sovelma tai laajennus.
Huom! Mikäli asennat jotain sellaista mitä olet jo aiemmin asentanut manuaalisesti, poista ensin kansioista sen vanhan minkä olet manuaalisesti asentanut.
Cinnamon Extras ohjelmalähteessä on vasta vähän paketteja, mutta kasvaa tasaisesti koskemaan kaikkia suosittuja ja hyödyllisiä Linux Mint Cinnamon sovelluksia, teemoja ja laajennuksia.
 Cinnamon asetuksista voit muokata omaa työpöytää, HUOM jotkut muutokset vaati Cinnamon uudelleen käynnistyksen, sen teet helposti näppäinyhdistelmällä, ALT+F2, ja kirjain R valintaruutuun ja paina Enteriä.

Graafisesti lisätty ohjelmalähde sekä varmennusavaimen

On useita vaihtoehtoja avata ohjelmalähteet sovelluksen, Menu – Asetukset – Ohjelmalähteet, Pakettienhallinnasta – Asetukset – Ohjelmalähteet, Ohjelmien hallinnasta – Muokkaa – Ohjelmalähteet, Tai Päivitysten hallinnasta – Muokkaa – Ohjelmalähteet.

Lisätään tämä Cinnamon Extras ohjelmalähde.
 Ohjelmalähteet sovelluksen välilehdestä Muut ohjelmistot, Lisää… painiketta ja sinne liität…
Cinnamon Extras sivun deb ja deb-src lähderivit. Lisää lähde yksitellen, muista tarkistaa että se on oikea versio mitä käytät, Linux Mint 12 Lisa käyttää Ubuntun Oneiric versiota. Kun olet lisännyt lähteet, klikkaa lähde sivulla olevaa Signing key: numeroa.
 Klikkaa hiiren kakkospainikkeella numerosarjaa, Tallenna linkki nimellä. Tallenna se vaikka työpöydälle.
 Varmennus välilehdellä, lisätään varmennusavain, klikkaa Tuo avaintiedosto… hae se tallennettu .html tiedosto, sen jälkeen sulje ohjelmalähteet sovelluksen.
Pakettienhallinnasta klikkaa päivitä painiketta jolloin järjestelmä hakee ja päivittää tiedot uudesta ohjelmalähteestä.

Näin pystyt lisäämään uusia Linux ohjelmien lähteitä
Muista että ohjelmalähteiden lisääminen on aina omalla vastuulla!

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.