Linux Mint 12 LXDE asennusohje

mainos

Linux Mint 12 LXDE asennusohje

Linux Mint 12 LXDE versio on täysimittainen Linux, joka soveltuu keveytensä ansiosta erityisesti vanhempiin tietokoneisiin, ja käyttäjille jotka arvostavat nopeutta.

mainos...
...Jatkuu

Näytän tässä ohjeessa miten voit asentaa uuden järjestelmän toisen järjestelmän rinnalle sekä muutamia vinkkejä mitä kannatta tehdä heti asennuksen jälkeen.

 Linux Linux Mint 12 LXDE ISO levykuvan voit ladata tältä sivulta, ja se on kooltaan 688,9 MB. Asennusta varten tarvitset CD-levyn tai riittävän ison USB muisti-tikun. Tiedoksi, Suomen lähimmät ja varmimmat latauspalvelimet ovat Latviassa ja Liettuassa.
Jos tietokoneesi ei käynnisty CD / DVD / USB-asemalta, sinun täytyy tehdä muutoksia tietokoneen käynnistysjärjestyksen BIOS boot-valikossa.
Kun tietokone alkaa lukemaan CD / DVD-ROM-tai USB-tikkua, se käynnistää automaattisesti työpöydän. Nyt voit tarkistaa että kaikki liitetyt laitteet toimi oikein ennen varsinaista asennusta, napsauta Asenna Linux Mint.
Tervetuloa näytöltä valitset kielen Suomi, Jatka
Valmistaudutaan asentamaan Linux Mint 12 LXDE. Saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen, varmista seuraavat asiat: Tietokoneen kiintolevyllä on vähintään 4.3 GB vapaata tilaa. Tietokone on yhdistetty internetiin (johdolla).
Tässä valitaan asenna Linux Mint käyttöjärjestelmän toisen järjestelmän rinnalle. Asiakirjat, musiikki ja muut henkilökohtaiset tiedostot säilytetään. Jokaisella tietokoneen käynnistyskerrallaan voit valita, mikä käyttöjärjestelmä käynnistetään. Jatka.
Tässä varaat levytilaa raahaamalla alla olevaa erotinta, hiirellä voit muokata niitä.
Tiedostot, on se asennettu järjestelmä ja Linux Mint on se osa minne uusi järjestelmä asennetaan. Asenna nyt.
Aikaisemmat muutokset on tallennettava levylle ennen kuin uusi osion koko voidaan valita. Tätä toimintoa ei voi kumota. Huomaa, että koon muuttaminen voi kestää kauan. Jatka.
Aikavyöhyke, mikä on sijaintisi? Valitse sijaintisi, jotta järjestelmä voi käyttää asuinmaasi merkitsemistapoja, noutaa päivityksiä lähimmiltä palvelimelta sekä asettaa kellon oikeaan aikaan. Jatka.
Säilytetäänkö oletusnäppäinasettelu (fi/fi)? Valitse haluatko säilyttää oletusarvona käytössä olevaan kieleen ja alueeseen, mikäli valitset tämän vaihtoehdon näppäinasetteluun liittyviä kysymyksiä ei kysytä. Paina Kyllä.
Käyttäjätiedot, kirjaa nimesi pienillä kirjaimilla, anna salasana kahdesti sekä valitse kirjaudu sisään automaattisesti, mikäli tietokonetta käyttää useampi henkilö valitse vaadi salasana sisäänkirjautumisen yhteydessä, voit lisätä useita käyttäjätilejä asennuksen jälkeen. Jatka.
Valitse kuva, tämä kuva esittää sinua käyttäjätilin asetuksissa, kirjautumisnäkymässä ja näytön ollessa lukittu. Jatka.
Valitse tuotavat käyttäjätilit. Valittujen käyttäjätilien asiakirjat ja asetukset ovat saatavilla asennuksen jälkeen. Jos et halua tuoda yhtäkään tiliä, älä valitse mitään ja siirry seuraavalle sivulle. Jatka, asennus kestää pienen kahvitauon.
Linux Mint 12 LXDE asennus on valmis. Voit jatkaa Linux Mintin kokeilua, mutta mitkään tekemäsi muutokset tai asiakirjat eivät säily, ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen. Paina käynnistä uudelleen nyt, järjestelmä sulkeutuu, poista asennusmedia kun pyytää ja paina Enteriä, niin pääset käyttämään Linux Mint 12 LXDE versiota.
Asennuksen jälkeen kun työpöytä avautuu huomaat alapalkissa sinisen kilven missä huutomerkki, klikkaa sitä ja asenna kaikki päivitykset.
Seuraavaksi kannattaa asentaa järjestelmän kielituki, Menu – Asetukset – Kieliasetukset, kielituki avautuu klikkaa Asenna.
Käynnistä Firefox, valitse Mozilla-laajennus Voikon käyttöön sekä suomenkielinen (FI) Language Pack. Next.
Nyt on Firefox suomenkielinen.
Järjestelmä osaa tunnistaa näytönohjaimen, voit asentaa lisäajurit.
Uuden järjestelmän kotikansiot.
Vanhan järjestelmän tuodut tiedostot.
Vanhan järjestelmän kotikansiot, kaikki on tallella.
Pakettienhallinnasta voit päivittää Kernelin.
Ohjelmistohallinnasta asennat kaikki haluamasi ohjelmat.

Tämä oli Linux Mint 12 LXDE asennusohje

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.