Asennusohje Linux Mint

mainos

 Asennusohje Linux Mint

 images

 Kun olet valmistanut USB tikun tai polttanut DVD-levyn missä uusi käyttöjärjestelmä millä käynnistää tietokoneen, laite se koneeseen ja käynnistä se uudelleen, varmista myös BIOS asetuksista käynnistysjärjestyksen.

1 Asennusohje Linux Mint 17

 Kun asennus alkaa niin paina enteriä 10 sekunnin sisällä niin saat näkyviin tämän sivun, tästä valitse nuolinäppäimillä Start Linux Mint ja paina enteriä.

 HUOM: Asennuksen aikana voit samalla seurata näitä asennusohjeita netistä! Se on kätevä jos ei muista miten kaikkea asetuksia tehdään. Kun työpöytä avautuu, avaa Firefox, ja mene linuxmint-fi.info sivulle mistä löytyy asennusohjeet, samalla voit seuraat näitä ohjeita kun asennat järjestelmän.

 2 Asennusohje Linux Mint

 Kun työpöytä avautuu, se on Englanin kielinen, ja muista myös että näppäimistön asetukset ovat samat. Skandinaaviset merkit ei tässä vaiheessa ole käytössä, vasta sitten kun aloitat asennuksen ja valinnut näppäimistön asetukset. Voit aloitta Linux Mint järjestelmän tutkimisen esimerkiksi surfata netissä Firefox selaimella tai kokeilla kaikkia ohjelmia mitkä on valmiiksi asennettu. Käynnistät asennuksen klikkaamalla. Install Linux Mint

 3 Asennusohje Linux Mint

 Valitse asennuskieli Suomi, ja jatka

4 Asennusohje Linux Mint

 Saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen, varmista seuraavat asiat: tietokoneen kiintolevyllä on vähintään 7,9 GB vapaata tilaa, tietokone on kytketty verkkovirta, tietokone on yhdistetty internetiin. Jatka

 5 asennusohje Linux Mint

mainos...
...Jatkuu

 Tässä ohjeessa asennetaan järjestelmä koko kiintolevylle. Tämä on helpoin vaihtoehto asentaa, tietokoneelle jää vain yksi käyttöjärjestelmä. Mikäli haluaa osioida kiintolevyn, valitse Jokin muu vaihtoehto, kannatta tutustua tähän ohjeeseen. Valitse myös. Käytä LVM:ään uudessa Linux Mint -asennuksessa. Tämä ottaa käyttöön loogisen taltionhallinnan. Se mahdollistaa tilannevedosten ottaminen ja osioiden helpomman koon muuttamisen. Asenna nyt.

6 asennusohje Linux Mint

 Valitse aikavyöhyke, sijainti Helsinki, Jatka

 7 asennusohje Linux Mint

 Tässä tulee näppäimistön asetukset millä saa käyttöön skandinaaviset merkit, testaa aina että tulee ääkköset. Jatka

 8 asennusohje Linux Mint

 Anna järjestelmälle nimi sekä salasana. Valitsee myös. Kirjaudu sisään automaattisesti. Jatka

 9 asennusohje Linux Mint

 Asennuksen aikana voit katsella esitystä Linux Mint järjestelmästä.

 10 asennusohje Linux Mint

 Asennus on valmis. Voit jatkaa Linux Mintin kokeilua, mutta mitkään tekemäsi muutokset tai asiakirjat eivät säily, ennen kun käynnistät tietokoneen uudelleen. Käynnistä uudelleen nyt.

 lopuksi. Poista asennusmedia ja sulje levyasema (jos on) ja paina enteriä.

 12 asennusohje linux mint

 Asennus valmis ja uusi Linux Mint 17 Qiana on käyttövalmis

Asennusohje Linux Mint

mainos

5 comments for “Asennusohje Linux Mint

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.