PlayOnLinux

mainos

 PlayOnLinux

PlayOnLinux on ohjelmiston osa, jonka avulla voit helposti asentaa ja käyttää lukuisia pelejä ja sovelluksia mitkä on suunniteltu toimimaan Microsoft ® Windows ® järjestelmällä.
Harvat pelit ovat yhteensopivia GNU / Linuxin kanssa tällä hetkellä, ja se on varmasti juuri se tekijä joka estää Linux järjestelmään siirtymisen. PlayOnLinux tuo maksutta ratkaisun tähän ongelmaan helposti, ja on tehokas.

Tämä ohje kertoo miten asennat viimeisimmän version täst sovellukesta, sekä miten asentaa Spotify Linux. Vanhempi versio on saatavan ohjelmalähteistä, Pakettienhallinta tai Ohjelmistohallinta.

PlayOnLinux lataus sivulta http://www.playonlinux.com/en/download.html sieltä valitset oman Linux version.

Linux Mint versio on Debian

Valitse, Tallenna tiedosto

Latauskansiosta, hiiren kakkosnäppäimellä Play OnLinux kuvaketta ja sieltä valitset ”avaa sovelluksella Gdebi-paketinasentaja”

Asentaa paketteja, kysyy pääkäyttäjän salasanaa ja asentaa ohjelman, lopuksi sulje paketinasentajan.

Menu > Pelit > Play OnLinux

PlayOnLinux

jatka eteenpäin

päivittää itseään

PlayOnLinux

Valitse install

PlayOnLinux

Tämä esimerkki asentaa Applen Safari selaimen,, lopuksi valitaan toteuta

Asennus velho jatka eteenpäin

tekee asetuksia

Lataa ohjelman

Asennus, jatka

Hyväksy lisenssi

Asennuspaikka, valitse oletus

Asennus

Safari asennus valmis

Apple Safari

 

Ohjelman asennuksen yhteydessä asennetaan myös Microsoft Fonts

Hyväksy, jatka eteenpäin

mainos...
...Jatkuu

PlayOnLinux eniten ladattuja ohjelmia on esim. Microsoft Office 2007, Internet Explorer 7, DirectX, Steam, iTunes7, Word of Warcraft ym. Ohjelman kotisivulta löytyy mm. 394 kpl eri Winen versioilla toimivaa pelin asennusohjelmaa. Ohjelman 4-versio on Linuxin lisäksi saatavissa Maciin.

mainos

3 comments for “PlayOnLinux

 1. Anon
  31/07/2011 at 23:08

  Kiitos tälläista tarvittiin

 2. Max
  22/07/2015 at 04:01

  Voisi paljonkin sanoa Linux käyttöjärjestelmästä ja todellakaan pelit ei ole se suurin syy miksi Linuxia ei käytetä tai siirrytä windowsista Linuxiin
  Mutta niin paljon olis ajatuksia ,sanomista ettei viitsi vaivautua edes
  Linux on huono käyttöjärjestelmä ja windows myös,valitettavasti ei ole YHTÄÄN hyvää käyttöjärjestelmää olemassa mitä olisi helppo käyttää,Turvallinen,käyttäjäystävällnen,itse vähän säätää ilman prk….terminaalia…tms..tai ilman windows.sin takaportteja tai nsa kytköksien pelkoa.

  lMikä kuvaa hyvin Linux käyttöjärjestelmää esim ubuntu , mint yms :
  jengi jonottaa kilometrejä ilmaisia ämpäreitä jos linux olis niin HELPPO ja ihanteellinen käyttää niin se olis nro 1:senä käyttäjärjestelmälistalla.Linux ei kelpaa ilmaisenakaan.Tekosyy Linux maailmassa on että windows on esiasennettuna niin ”ei voi mitään” Se että jengi on pakotettu käyttämään windowssia kaikesta vakoilu-yms pakote paskasta huolimatta niin jotain kertonee Linux:sin huonoudesta.
  Valitettavasti tähän ei näytä olevan muutosta tekeillä vuosikausiin,koskaan?
  Mikä sitten olis paras käyttöjärjestelmä : Wndowsmainen Linux , käyttö kuin windows ,mutta kuitenkin Linux järjestelmä.ei kait kannata pidättää hengistystä?
  Jos joku siirtyy Linuxiin se ei ole sen takia että Linux on niin hyvä vaan sen takia että windows on niin huono tai käyttäjä ei ole turvassa, valitaan siis pienempi paha.
  ei kovin mairittelevaa Linuksin kannalta?
  hmm…tulipa avauduttua kuintenkin vähän..turhaa taitaa olla, mutta laitetaan nyt kuitenkin.

  P.S Harmittaa joutua käyttämään Windowssia kaikkine pakotuksineen yms yms mutta ei oikein ole vaihtoehtoja tälläiselle aloittelijalle?

  P.S 2 ”hauskaa” miten kaikki on aina niin helppoa ja ihanaa ja kaikkea kukkaista ja kivaaa…kunnes ei kuitenkaan ole kun yrität jotain asentaa tai käyttää ( ei nyt tästä ketjusta ole kyse)

  • Ilkka Kalliokoski
   01/04/2018 at 13:48

   Linux Torwalds ajatteli juuri samoin!
   Ja loppu onkin historiaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.