Mobiiliyhteys

mainos

 Mobiiliyhteys

Nettiyhteyden luominen mobiililaiteesta.

Kännykkä kytketään USB-johdolla koneeseen, kännykästä valitaan PC suite (Nokia N97)

Nettiyhteyden luominen mobiililaiteesta. Kännykkä kytketään USB-johdolla koneeseen, kännykästä valitaan PC suite (Nokia N97)Nettiyhteys kuvakkeen alle on ilmestynyt ”Uusi mobiililaajakaistayhteys (GSM)…” valitan se.

Tietoa asetuksista ja jatka eteenpäin.Tietoa asetuksista ja jatka eteenpäin.

Valitaan maa ja jatka eteenpäin.Valitaan maa ja jatka eteenpäin.

Valitse palveluntarjoaja ja jatka eteenpäin.Valitse palveluntarjoaja ja jatka eteenpäin.

Oletus ja jatka eteenpäin.Oletus ja jatka eteenpäin.

Asetukset luotu valmiiksi ja valitse toteutaAsetukset luotu valmiiksi ja valitse toteuta

Mobiililaajakaistayhteys on luotu, nyt voi ottaa yhteyttä nettiin.Mobiililaajakaistayhteys on luotu, nyt voi ottaa yhteyttä nettiin.

Asetuksiin voi valita että: Yhdistää automaattisesti sekä Saatavilla kaikille käyttäjille. (Mikäli mokkula saa yhteyden mutta et pääse nettiin, poista ruksit kohdista "Ota verkko käyttöön ja Ota langaton käyttöön")Asetuksiin voi valita että: Yhdistää automaattisesti sekä Saatavilla kaikille käyttäjille.

(Mikäli mokkula saa yhteyden mutta et pääse nettiin, poista ruksit kohdista ”Ota verkko käyttöön ja Ota langaton käyttöön”)

 Mokkulan tai nettitikun asetukset saa tehtyä samalla tavalla kuin kännykän. HUOM! Asennusvaiheessa, ennen kuin asentaa järjestelmän, kannattaa testata että mokkula toimii oikein. Yleensä ovat toimineet ihan moitteettomasti. Joidenkin toimittajien mokkuloilla on ollut pieniä yhteensopivuus ongelmia. Täältä löytyy osittain yhteensopivuus taulukko (Mint perustuu Ubuntuun)

Tässä pari linkkiä miten saadaan mokkulat toimimaan

http://www.sakis3g.org/

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/144

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/99

mainos...
...Jatkuu

Mikäli sinulla on kerrottavaa mokkulan toimivuudesta, käytä alla olevaa viestikenttää ja kerro siellä käyttämäsi mokkulan toimivuus sekä merkki, malli ja toimittaja.

mainos

7 comments for “Mobiiliyhteys

 1. Heimo Hynynen
  12/02/2010 at 12:53

  Mint8 Helenassa olen käyttänyt kuukauden verran Soneran Huawei E1762 USB-modeemia.
  Kokemuksissa ei ole kehumista. Yhteyden muodostus on kovin takkuista kaikista ”hyvistä” neuvoista huolimatta joita olen Ubuntun keskustelu-palstalta lukenut. Muutaman kerran kun käynnistää ja sammuttaa koneen, suostuu nettiyhteys aukeamaan mutta nopeus on erittäin huono.
  Kun käytän Win Vistaa on nopeus 1-1,5 Mb/s mutta Mintillä vain 350 Kb/s.
  Miten saisin paremmin yhdistymään ja nopeuden suuremmaksi koska jokin selvästi ”jarruttaa”.

 2. 14/02/2010 at 04:07

  Linux-Kernel-tuki puuttuu uusimpiin HSDPA 7.2M ja HSUPA 3.6 M nettitikkuihin. WDCMA nopeudella 384 kB/s uudet huaweit voivat kyllä toimia, jos tunnistus Networkmanagerilla onnistuu. Vanhemmat huaweit toimivat kuten e160, e169 ja e180(TESTATUSTI PARAS). Perinteisesti voi kylläkin tikut saada toimimaan aina (modprobe.conf-tiedoston mulkkaaminen; odotusajat 5:een sekuntiin ennenkuin luetaan, tikku ehtii löytämään signaalin). Kuitenkin jonkinlaista serveritoimintoa vaaditaan.On olemassa yleismallin autoupdateservice.exe, jotta saataisiin lähtevä/tuleva data pakattua UMTS-lähetyksestä/-lähetykseksi Tämän yleiskäyttöisen ohjelman lähdekoodit jakeluun! Sama ongelmahan esintyi aikoinaan ubuntun dapperissa 5.10 kun ei pystynyt käyttämään 100 MB/s kiinteää ethernettiä kuin 10MB/s kanavointituen puutteen vuoksi.
  Jakurilla saat helposti koko perheelle mokkulan nettiyhteyden. Kytke mokkula Jakuriin ja yhdistä tietokoneet WLANilla tai kaapelilla Jakuriin. Nyt jokainen kone käyttää mokkulan nettiyhteyttä! .
  Voit myös sijoittaa JAKURIN tikun ja koneen väliin, jossa on paras matkapuhelinverkon kuuluvuus ja sitä kautta saada koko asuntoon parhaan siirtonopeuden. Sinun ei myöskään tarvitse pelätä rikkoutumisaltista mokkulaa tietokoneen kyljessä.. Tukee mm. seuraavia USB-modeemimalleja.. Nokia CS15. Option Icon 225 . Huawei E156, E169, E220, E160, E180, E270, E1552, E1750, *** E1762 ***. ZTE MF 636+ . Nokia E90, E71, E63 matkapuhelimet .

 3. Heimo Hynynen
  15/02/2010 at 16:24

  Kiitos Hanskille vastauksesta mokkula yhteyden ongelmiin Mint8 kanssa. Samat ongelmat on myös uusimmassa ubuntussa, jota myös käytän. Yhdistyminen on tosin parempi eli automaattisesti yhdistää mutta nopeutta ei ole riittävästi, vain tuo 384 kB/s.

  Jakuria olen ajatellut jo aikaisemmin. Täytynee ilmeisesti hankkia sellainen kun toimin pelkästään mokkuloiden varassa. Voin luopua toisesta mokkulasta ja netin käyttö tulee helpommaksi.

 4. jouko lindros
  25/03/2010 at 13:16

  Mulla on huawei160e joka kerta kun käynistän koneen joudun luomaan mobiili yhteyden
  uusiksi jos poistan ruksin kohdasta ota verkko käyttöön niin katoaa luodut yhteydet
  vaikka sitten luon uuden yhteyden niin sekää ei näy alapalkissa siis verkkoyhteys
  kuvaketta klikatessa

 5. Martti
  04/04/2010 at 12:23

  KIITOS, teucca. On ilo todeta, uusavutonkin saa niin mahtavaa asennus ja muuta tukea. Sitä ei uskoisi, nykymaailmassa. Vaikka sanotaan,että vahingonilo on vilpitöntä.:-) Minun ilo ON aitoa,ja vilpitöntä.
  On ollut kova vääntö, mintin kanssa. SE EI JUHTUNUT MINTISTÄ. Vaan koneesta ja käyttäjästä.

 6. Pessi Mistinen
  20/08/2011 at 20:02

  Saunalahden yhteys Huawei E220:n kanssa ei välttämättä heti pelitä mutta kun valitsee operaattoriksi Elisan niin homma toimii eikä lisälaskusta ole pelkoa kun verkko on sama.

 7. Martti Stenius
  23/06/2012 at 12:39

  Ongelmia Huawei e353 kanssa Soneralta tullut tikku muut vanhat tikut toimii onko tietoo minten saan toimiin linx mint 12 toissa. ter oh1on

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.