Linux Mint Debian Xfce esittely

mainos

Linux Mint Debian Xfce esittely

Linux Mint Debian Xfce esittelyNäytän tässä muutamia asioita mitä kannattaa tehdä heti Linux Mint Debian Xfce version asennuksen jälkeen.

mainos...
...Jatkuu

Linux Mint Debian Xfce asennat ihan samalla tavalla kun LMDE Gnome versio, eli tämän ohjeen mukaan
Linux Mint Debian Xfce version voit ladata tältä sivulta.
Asennuksen jälkeen kun työpöytä avautuu huomaat alapalkissa sinisen kilven missä huutomerkki, klikkaa sitä, ensin tulee vain yksi paketti päivitettäväksi mintupdate-debian, sen jälkeen tulee useita, voi olla jopa satoja päivityksiä. Tämä voi olla hyvin hidasta ja aikaa vievää, latausvauhti palvelimelta voi olla hidasta. Vinkki voit myös päivittää näitä paketteja Synaptic -pakettienhallinnan kautta vaikka 20-30 pakettia kerrallaan samalla voit päivittää kernelin. Kun olet saanut päivitettyä tietokoneen käynnistä tietokone uudelleen.
Mikäli tietokonetta käyttää vain yksi henkilö, voit asettaa sen käynnistymään automaattisesti ilman sisäänkirjautumista ja asettaa Grub Starupmangerin niin että käynnistyy ilman viivettä.
Asenna pakettienhallinnasta suomenkielen tuki, hakukenttään kirjoita ”voikko” ja asenna kaikki paketit mitä ei ole asennettu, sen jälkeen kirjoita ”finnish” ja asenna ainakin seuraavat paketi task-finnish, task-finnish-desktop, libreoffice-help-fi, thunderbird-l10-fi, firefox-l10-fi ja aptitude-doc-fi. Kielipakettien asennuksen jälkeen käynnistä uudelleen tietokone niin saat ne käyttöön.
Ääni ja Video valkiosta löydät erilaisia ääni tai videot soittimia.
Verkko valikosta löydät nettiselaimet Thunderbird -sähköpostiohjelman, IRC sekä tiedoston jakajia.
Toimisto valikosta löydät kaikki LibreOfficen työkalut.
 Grafiikka valikosta löydät Gimp-kuvankäsittelyohjelman ym.
 Apuohjelmat valikko sisältää paljon erilaisia sovelluksia.
Asetukset valikosta voit säätää Linux Mint Debian Xfce asetuksia haluamasi mukaan.
Ohjelmistohallinnasta voi vapaasti asentaa ja käyttää kaikkia tuhansia ohjelmia mitä sieltä löytyy, jokainen asennettu ohjelma menee aina oman valikkoon mistä se löytyy.

Tämä oli Linux Mint Debian Xfce käyttää ”rolling release” -julkaisumallia, eli sitä päivitetään jatkuvasti eikä eri julkaisuversioita ole ja on aina ajan tasalla. Se on nopea, lisää reagointia sekä vähemmän riippuvaisuutta kiinteistä jakeluista. Linux Mint Debian Edition (LMDE) perustuu Debianin järjestelmään.

Tämä oli Linux Mint Debian Xfce esittely

mainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.