Linux Mint 12 KDE asennusohje

mainos

Linux Mint 12 KDE asennusohje

Linux Mint 12 Lisa KDE ISO levykuvan voit ladata tältä sivulta, ja se on kooltaan 1.2 GB.  Asennusta varten tarvitset DVD-levyn tai riittävän ison USB muisti-tikun. Tiedoksi, Suomen lähimmät ja varmimmat latauspalvelimet ovat Latviassa ja Liettuassa.
Jos tietokoneesi ei käynnisty CD / DVD / USB-asemalta, sinun täytyy tehdä muutoksia tietokoneen käynnistysjärjestyksen BIOS boot-valikossa.

Linux Mint 12 KDE asennusohje
Tietokone alkaa lukemaan CD / DVD-ROM-tai USB-tikkua, tämä valikko tulee näkyviin, valitse nuolinäppäimillä kohtaan, Käynnistä Linux Mint ja paina Enter, se käynnistää täydellisen Linux Mint työpöydän (tämä ei vielä asenna mitään tietokoneeseen).
Linux Mint 12 KDE asennusohjeLinux Mint 12 KDE työpöytä avautuu, nyt voit tarkistaa että kaikki liitetyt laitteet toimi oikein ennen varsinaista asennusta, napsauta Asenna Linux Mint.
Linux Mint 12 KDE asennusohjeEnsiksi avautuu englanninkielinen Welcome ikkuna, valitse asennuksen aikana käytettäväksi kieli. Tätä kieltä käytetään tietokoneen oletuskielenä. Jatka.
Valmistaudutaan asentamaan Linux Mint 12 KDE. Saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen, varmista seuraavat asiat: Tietokoneen kiintolevyllä on vähintään 6.5 GB vapaata tilaa. Tietokone on yhdistetty internetiin (johdolla).
Linux Mint 12 KDE asennusohjeLevyasetukset, minne haluat asentaa Linux Mint 12 KDE version? Valitse joko ohjattu -käytä koko levyä tai osioi itse. Tämän version asennan Virtualboxilla 8.6 GB kokoiselle VBOX kovalevyosalle. Valitsen ohjatun version, tämä on se helpoin vaihtoehto missä vain yksi käyttöjärjestelmä tietokoneella. Jatka asenna nyt.
Aikavyöhyke, mikä on sijaintisi? Valitse sijaintisi, jotta järjestelmä voi käyttää asuinmaasi merkitsemistapoja, noutaa päivityksiä lähimmiltä palvelimelta sekä asettaa kellon oikeaan aikaan. Jatka.
Säilytetäänkö oletusnäppäinasettelu (fi/fi)? Valitse haluatko säilyttää oletusarvona käytössä olevaan kieleen ja alueeseen, mikäli valitset tämän vaihtoehdon näppäinasetteluun liittyviä kysymyksiä ei kysytä. Paina Kyllä.
Käyttäjätiedot, kirjaa nimesi pienillä kirjaimilla, anna salasana kahdesti sekä valitse kirjaudu sisään automaattisesti, mikäli tietokonetta käyttää useampi henkilö valitse vaadi salasana sisäänkirjautumisen yhteydessä, voit lisätä useita käyttäjätilejä asennuksen jälkeen. Jatka, asennus kestää pienen kahvitauon.
Linux Mint 12 KDE asennusohjeAsennus on valmis. Voit jatkaa Linux Mintin kokeilua, mutta mitkään tekemäsi muutokset tai asiakirjat eivät säily, ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen. Paina käynnistä uudelleen nyt, järjestelmä sulkeutuu, poista asennusmedia kun pyytää ja paina Enteriä, niin pääset käyttämään Linux Mint 12 KDE versiota.

mainos...
...Jatkuu

Tämä oli Linux Mint 12 KDE asennusohje

mainos

3 comments for “Linux Mint 12 KDE asennusohje

 1. matti
  24/02/2012 at 19:36

  Yritän asentaa Mintiä miniläppäriin, jonka näyttö on aika matala. Pääsen siihen kohtaan, jossa valitaan kuva. Tästä ei voi edetä, koska jatka- nappula jää ilmeisesti alareunen alle. Vierityspalkkia ei ole eikä kuvaa voi siirtää ylöspäin.
  Mikä neuvoksi?

  • Teucca
   24/02/2012 at 20:36

   Eli asennatko Mint 12 KDE versiota? voit yrittää siinä vaiheessa painaa enteriä ja katsoa meneekö eteenpäin.
   Tämä KDE versio voi olla raskas pyörittää miniläppärillä.

  • Janne
   26/02/2012 at 11:44

   Hiiren vasen nappula + Alt-näppäin pohjassa pystyt raahaamaan ikkunan ylös ja osittain ulos työpöydältä, jolloin alareunan painikkeet tulevat näkyville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.